image_pdf

Descriere

Primul sistem de imobilizare a bratului in cazul fracturilor, pentru confort si lejeritate in miscare
O alternativa excelenta la gipsul conventional!

Inventat si produs in SUA, Exos este singurul sistem de imobilizare a bratului care va ofera o solutie detasabila, reglabila, reformabila si impermeabila pentru tratamentul fracturilor si a altor leziuni ce necesita stabilizare.
Exos este complet reformabil, aplicarea realizandu-se dupa incalzirea sistemului intr-un cuptor de convectie cu aer cald. Se adapteaza tuturor schimbarilor anatomice care apar pe masura ce vindecarea progreseaza. Astfel, Exos poate fi folosit pe toata durata tratamentului.

Este prevazut cu sistemul dinamic de inchidere BOA®, permitand ajustarea si mentinand, totodata, o fixare sigura si confortabila.

Exos este detasabil, ajustabil, termoformabil si impermeabil. Astfel, suplineste puctele slabe ale gipsului traditional.
Exos ofera pacientilor posibilitatea de a se vindeca rapid si cu un maxim de confort. Impermeabilitatea este un avantaj si din punct de vedere al rezistentei pe durata tratamentului si garanteaza ca Exos poate fi igienizat.
Datorita faptul ca este termoformabil, un singur Exos poate fi incalzit si re-incalzit pentru aplicare si respectiv re-aplicare ori de cate ori este nevoie pe parcursul tratamentului.

Exos este ideal pentru copii. Aplicarea si indepartarea cu usurinta pentru igiena locala este un avantaj deosebit pe durata recuperarii. Copiii sunt scutiti de numeroasele neplaceri cauzate de scoaterea si returnarea gipsului traditional. De asemenea, Exos este disponibil cu imprimeuri atragatoare pentru cei mici.

Principalele neajunsuri ale gipsului in tratarea fracturilor

Desi gipsul prezinta o eficienta recunoscuta din punct de vedere medical, acesta prezinta totusi o serie de neajunsuri. Fiind un dispozitiv static, acesta nu se poate adapta modificarilor de volum la nivelul membrelor ca urmare a atrofierii sau inflamarii muschilor.
Adesea, pe durata tratamentului este necesara indepartarea gipsului pentru a examina gradul de vindecare, fiind necesara taierea si returnarea acestuia, ceea ce consuma timp atat pentru pentru medic, cat si pentru pacient, mai ales in conditiile in care pentru copii indepartarea gipsului cu ajutorul fierastraului poate fi o experienta traumatizanta. Confortul pacientului pe durata tratamentului constituie de asemenea un neajuns al gipsului in contextul dificultatilor intampinate de pacienti in mentinerea igienei locale.
Gipsul traditional este utilizat in cazul unor afectiuni severe, fracturi cu deplasare ce necesita o aliniere corespunzatoare a sistemului osos. In aceste cazuri, Exos va seconda gipsul pentru a oferi pacientului confortul si tratamentul necesar.

Utilizare

Gama Exos este destinat pentru:

– afectiuni antebrat/articulatie pumn
– afectiuni la nivelul policelui
– afectiuni articulatie – pumn – deget
– fracturi la nivelul metacarpienelor
– fracturi la nivelul humerusului

Avantaje

Multiple beneficii

Sistemele Exos sunt personalizabile pentru fiecare pacient in parte si pot fi indepartate usor, fara a fi necesara taierea ca in cazul gipsului, permitand:
– Examinarea evolutiei afectiunii
– Evaluarea articulara si musculara
– Initierea timpurie a terapiei de recuperare
– Igiena locala
– Permite examinarea cu usurinta a fracturii / leziunilor locale
– Curatarea pielii sau a dispozitivului de imobilizare
– Abilitatea de a incepe terapia de vindecare mai devreme in procesul de vindecare (daca este indicat*)

Documente

Video