×

Instrumentar chirurgical – HEBU

Instrumentar chirurgical confectionat din otel inoxidabil de cea mai buna calitate

  • adresabil pentru o arie vasta de specialitati medicale
  • respecta cele mai inalte standarde europene de calitate si siguranta (DIN 58298: 2010-09, DIN EN ISO 13402, EN ISO 7153-1: 2002)
  • testat cu responsabilitate in laboratoarele proprii prin metode precum analiza chimica, scanare la microscop, teste de autoclav, etcNumele HEBU Medical este asociat cu tehnologia de ultima generatie, cu cea mai inalta precizie si functionarea perfecta in domeniul instrumentarului chirurgical. Instrumentarul de la HEBU cuprinde o gama vasta de pensete, bisturie, foarfece, suporturi pentru ace, despartitoare pentru plagi și tot felul de cleme arteriale. De asemenea, HEBU ofera instrumentar pentru chirurgia oaselor, ginecologie, oftalmologie, dermatologie, anestezie, precum și pentru interventii in zona urechii, nasului, gatului.

Materialul folosit la confectionarea instrumentarului este otel german de cea mai inalta calitate, conform DIN 58298: 2010-09 „Instrumente medicale-Materiale, finisare și testare”, DIN EN ISO 13402 si EN ISO 7153-1: 2002 „Instrumente chirurgicale – Materiale metalice – Partea 1: Otel inoxidabil ”, prin care sunt indeplinite cele mai ridicate cerinte.
Proprietatile mecanice si rezistenta la coroziune sunt net superioare comparativ cu materialele altor produse existente. In laboratorul propriu de testare a materialelor, echipat cu cele mai moderne echipamente de testare (analiza chimica, scanare la microscop electronic, test de autoclav etc.) sunt testate si monitorizate loturile de materii prime, garantand astfel ca doar materialul absolut perfect este folosit in productie.

Tot instrumentarul HEBU este marcat cu laser UDI, conform standardului GS1 (furnizor, numar articol, numar LOT si matrice de date) si CE.

Instrumentarul HEBU trebuie curatat folosind agenti de curatare si / sau dezinfectare cu o valoare neutra a pH-ului <10.

Pe baza standardelor internaționale (EN ISO 15883) si a directivelor nationale sunt recomandate doar metode validate de curatare si dezinfectare. Pentru curatarea mecanica producatorul recomanda un program standard pentru instrumentar chirurgical.

Curatarea chimica trebuie sa aiba loc la 40°C -60°C timp de cel putin 5 minute.

Dezinfectarea termica trebuie sa aiba loc la temperaturi cuprinse intre 80 si 95°C, cu un timp de expunere asa cum este descris in EN ISO15883.

Temperatura de uscare nu trebuie sa depaseasca 95°C pentru a evita procesele de imbatranire legate de materiale.