×

Proteza totala de genunchi complet anatomica PERSONA

Sistemul personalizat Persona® pentru genunchi este o proteză totală semi-rigidă de genunchi, formată din componente concepute anatomic: inserția femurală, inserția de suprafață articulară, protezele tibială, patelară și de extensie a tijei. Componentele sistemului pot fi configurate pentru utilizarea în cadrul procedurilor de fixare sau de rezecţie a ligamentului încrucişat posterior.Descrierea componentelor:
•Componentele femurale – Componentele femurale neporoase sunt realizate din aliaj cobalt-crom-molibden Zimaloy®. Componentele femurale poroase sunt realizate din aliaj de cobaltcrom- molibden Zimaloy, titan şi material de tip Trabecular Metal™. Protezele pentru fixarea ligamentului încrucişat (CR) şi pentru stabilizarea ligamentului posterior (PS) sunt disponibile în configuraţii pe stânga şi pe dreapta, cu incremente de mărime de 2 mm pentru ligamentul anterior/posterior, până la mărimea 11. Când se utilizează cu o componentă de suprafață articulară PS sau respectiv CR sau Medial Congruent® (MC), componentele femurale PS și CR pot avea o flexie activă maximă de 155°. Când se utilizează cu o suprafaţă articulară ultracongruentă (UC), componenta femurală CR poate avea o flexie activă maximă de 145°. Când se utilizează cu o suprafaţă articulară CPS (stabilizarea prin fixare a ligamentului posterior), componenta femurală PS permite o flexie activă maximă de 135°. Componentele femurale cu eticheta „Narrow” (Îngust) au un raport de aspect M/L mai mic decât femurul de mărime corespunzătoare, purtând eticheta „Standard”.

•Componente de suprafață articulară – fabricate din polietilenă de greutate moleculara ultra-înaltă (UHMWPE) sau din polietilenă înalt reticulată, stabilizată cu vitamina E (VEHXPE). Protezele CR, ultracongruente (UC), MC, PS și pentru stabilizarea de fixare a ligamentului posterior (CPS) sunt disponibile în configurațiile de stânga și dreapta, cu diferite mărimi și grosimi mediale/laterale.

•Componente tibiale – fabricate din aliaj Tivanium® Ti-6Al-4V. Componentele tibiale poroase sunt fabricate din aliaj Tivanium Ti-6AI-4V şi material Trabecular Metal. Componenta tibială asimetrică este disponibilă în configuraţiile de stânga şi dreapta, cu diferite mărimi mediale/laterale.

•Componente patelare – fabricate din polietilenă de greutate moleculară ultra-înaltă (UHMWPE) sau din polietilenă înalt reticulată, stabilizată cu vitamina E (VEHXPE); sunt disponibile în diferite mărimi.

•Tije de extensie – fabricate din aliaj de Ti‑ 6Al‑ 4V Tivanium; conțin un con pereche pentru conectarea la componentele sistemului Persona.