×

Revision LCCK Instrumentation Surgical Technique for Legacy Constrained Condylar Knee

Componentele NexGen® Legacy® Constrained Condylar Knee (LCCK) sunt proiectate pentru a fi utilizate în chirurgia de artroplastie atât primară cât și de revizie a genunchiului.
NexGen Revision Instruments reprezintă un sistem centromedular de referintă. Toate rezectiile femurale și tibiale se bazează pe dispozitivele de  augmentare cu tije situate în canalul medular.

 Când utilizaţi NexGen Revision  lnstruments, obiectivele specifice ale unei
proceduri de revizuire sunt urmatoarele:

Pasul 1 – Restabilirea platformei tibiale

Primul obiectiv este stabilirea unei platforme protetice pe stocul osos tibial solid existent. Aceasta va oferi un plan de referinţă pentru evaluarea gap-urilor de flexie și extensie.

Pasul 2 – Stabilizarea genunchiului in flexie

În continuare, se alege dimensiunea componentei femurale care va stabiliza genunchiul și dacă este necesar, se determină augmentul pentru a se potrivi stocului osos al condilului femural.

Pasul 3 – Stabilizarea genunchiul in extensie

În continuare, genunchiul este stabilizat în extensie completă pentru a realiza simetria și echilibrul ligamentului colateral. În cele din urmă, lacunele de flexie și extensie sunt echilibrate. O poziţie acceptabilă pentru linia articulară este estimată pentru a optimiza angrenarea (trackingul) patello-femurală. Acest lucru va ajuta la determinarea grosimii corespunzatoare a suprafeţei articulare, a poziţiei femurale distale (pot fi necesare augmente) și a dimensiunii femurale care va stabiliza genunchiul în extensie.

Pasul 4 – lmplantarea

Pentru a raspunde în continuare nevoilor specifice ale fiecarui pacient, șase stiluri de plăci tibiale sunt compatibile pentru utilizarea cu componenta femurală LCCK .