×

Revision LCCK Instrumentation Surgical Technique for Legacy Constrained Condylar Knee

Componentele NexGen® Legacy® Constyled Condylar Knee (LCCK) sunt proiectate pentru a fi utilizate atat in chirurgia primara cat și in cea de revizie.
NexGen Revision Instruments este un sistem intramedular de referinta. Toate rezectiile femurale și tibiale se bazeaza pe dispozitivele de augmentare a tijelor situate in canalul medular.

 Cand utilizati NexGen Revision  lnstrumentele, obiectivele specifice ale unei
proceduri de revizuire sunt urmatoarele:

Pasul 1 – Restabilirea platformei tibiale

Primul obiectiv este stabilirea unei platforme protetice pe stocul osos tibial solid existent. Aceasta va oferi un plan de referinta pentru evaluarea golurilor de flexie și extensie.

Pasul 2 – Stabilizarea genunchiul in flexie

In continuare, se alege dimensiunea componentei femurale care va stabiliza genunchiul in și, daca este necesar, se determina augmentul pentru a se potrivi stocului osos al condilului femural.

Pasul 3 – Stabilizarea genunchiul in extensie

Tn continuare, genunchiul este stabilizat in extensie completa pentru a realiza simetria și echilibrul ligamentului colateral. Tn cele din urma, lacunele de flexie și extensie sunt echilibrate. 0 pozitie acceptabila pentru linia articulara este estimata pentru a optimiza urmarirea patello-femurala. Acest lucru va ajuta la determinarea grosimii corespunzatoare a suprafetei articulare, a pozitiei femurale distale (pot fi necesare augmente) și a dimensiunii femurale care va stabiliza genunchiul in extensie.

Pasul 4 – lmplantarea

Pentru a raspunde in continuare nevoilor specifice ale fiecarui pacient, șase stiluri de placi tibiale sunt compatibile pentru utilizarea cu componenta femurala LCCK .