×

Synovasure Alpha Defensin Lateral Flow Test

Infecția articulară periprotetică (PJI) este una dintre cele mai frecvente complicații în urma artroplastiei articulare totale, reprezentând 25% din eșecurile totale ale artroplastiei genunchiului și 16% din eșecurile totale ale artroplastiei de șold.

Alpha Defensin – Ajutor în diagnosticul PJI
Alfa defensina este o peptidă antimicrobiană eliberată în organism prin neutrofile activate ca răspuns la o infecție. În cazurile de PJI, un pacient va avea niveluri crescute de alfa defensină în lichidul sinovial.Rezultatele clinice arată că rezultatele testelor alfa defensinei nu sunt influențate de:

  • Administrare prealabilă de antibiotice
  • Comorbidități legate de inflamație
  • Tipul și / sau virulența organismului

De la descoperire, alfa defensina a ajutat la diagnosticul PJI după înlocuirea totală a articulațiilor. În 2018, biomarkerul de alfa defensina a fost inclus ca criteriu minor pentru diagnosticarea PJI de către reuniunea internațională de consens (ICM) privind infecția articulară.

Synovasure Alpha Defensin Lateral Flow Test este un dispozitiv independent, rapid, pentru detectarea alfa defensinei în lichidul sinovial. Acest dispozitiv de testare oferă medicilor:

  • 94,3% sensibilitate și 94,5% specificitate față de criteriile standard de îngrijire
  • Rezultate în aceeași zi – rezultat rapid (10 minute) pozitiv / negativ al alfa defensinei
  • Cerință de volum  scăzut de lichid sinovial- pentru performanța testului sunt necesari doar 15 microlitri
  • Disponibilitatea kitului de control pentru competință și validare

Într-un studiu clinic prospectiv (n = 305), Synovasure Alpha Defensin Lateral Flow Test a demonstrat 94,3% sensibilitate și 94,5%  specificitate în comparație cu criteriile standard de îngrijire. Mai mult, nu s-a observat nicio diferență semnificativă statistic între Synovasure Alpha Defensin Lateral Flow Test si testul ELISA Synovasure Alpha Defensin.